Szállítószalag-huzal

Obrázok hlavičky produktu - Szállítószalag-huzal | vomet.sk

Szállítószalag-huzal

A szállítószalagok az anyagszállítást és a termékek kezelését meggyorsító és a termelés hatékonyságát növelő eszközként az ipar minden területén felhasználásra kerülnek. A szállítószalagok gyakran a gyártó berendezések és a technológiai egységek részét is képezik. Ezek főleg a huzalokból és a fém-, vagy műanyag szegmensekből készült szállítószalagok.

ANYAGMINŐSÉG

A szállítószalagok a használat céljának megfelelően, különböző anyagokból készülnek. A szalagok gyártásához leggyakrabban alkalmazott anyag az általános minőségű fényes acél, a galvanikus úton fémfelülettel bevont acélok, a rozsdamentes acélok, illetve a nagy hőnek ellenálló acélok, és nem utolsósorban a saválló acélok. A fémből készült szalagok a -200°C-tól +1200°C-ig terjedő hőtartományban alkalmazhatók.

 • Fényes acél (fekete színű)
  -cca. 350 °C.-ig
 • Galvanizált acél
 • Rozsdamentes acél-
  Rozsdamentes acél- cca 700 °C.-ig.
 • Nagy hőállóságú acél

100 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag sűrű menetemelkedésű spirálból készül, lapos keresztmetszetű huzalok felhasználásával. A váltakozva, bal és jobb oldalra tekert spirálokat merőleges, keresztirányú huzalok kötik egymáshoz. A keresztirányú huzalok végei hurokkal, vagy a szalag felé lehajtott végekkel, vagypedig hegesztéssel vannak lezárva, erősebb huzalok esetében hegesztéssel.

FELHASZNÁLÁS

Hűtőszalagok az édességiparban, szállítószalagok a vegyiparban, hűtőszalagok a gumi- és műanyaggyártásnál, üvegipar, forró öntvények szállítása, stb.

Product 1 - Image 1

200 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag sűrű menetemelkedésű spirálból készül, kör keresztmetszetű huzalok felhasználásával. A váltakozva, bal és jobb oldalra tekert spirálokat merőleges, keresztirányú huzalok kötik egymáshoz. A keresztirányú huzalok végei hurokkal, vagy a szalag felé lehajtott végekkel, vagypedig hegesztéssel vannak lezárva, erősebb huzalok esetében hegesztéssel.

FELHASZNÁLÁS

Hűtőszalagok az édességiparban, szállítószalagok a vegyiparban, hűtőszalagok a gumi- és műanyaggyártásnál, üvegipar, forró öntvények szállítása, stb.

Product 1 - Image 1

300 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag nagyobb menetemelkedésű spirálból készül,  lapos keresztmetszetű huzalok felhasználásával.A váltakozva bal és jobb oldalra tekert spirálokat keresztirányú, hullámos huzalok kötik egymáshoz. A keresztirányú huzalok végei hegesztéssel, vagy hurokkal zártak. A zárás módja rendszerint a keresztirányú huzalok átmérője szerint kerül megválasztásra, amely a gyengébb huzalok esetében a hurok, erősebb huzaloknál pedig a hegesztés. A hullámos, keresztirányú, huzalok lehetővé teszik, hogy a szalag a megfeszítése után megtartja eredeti struktúráját, mivel a hullámos keresztirányú huzalok megakadályozzák a spirálok elmozdulását

FELHASZNÁLÁS

Hűtőszalagok az üveg- és kerámiaiparban, szállítószalagok az édességiparban, vegyiparban, mosószalag az italok palackozásánál és a konzerviparban, szárítószalag a faiparban, ... stb..

Product 1 - Image 1

330, 340 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag nagyobb menetemelkedésű spirálból készül. Ez a szalag a legnagyobb  sűrűség elérése érdekében úgy készül, hogy egy léptékben több keresztirányú huzal kerül alkalmazásra (3 vagy 4). Ezen keresztirányú huzalok végei hegesztéssel vannak lezárva. A spirál készítésére felhasznált huzal ebben az esetben lapos keresztmetszetű. Ez a szállítószalag nagyon sűrű szövésű és jól tartja a hőt.

FELHASZNÁLÁS

Hűtő- és termékkihordó szalag az üvegiparban, szállítószalag edző- és megeresztő kemencékhez, szállítószalag az élelmiszer-, elektronikai- és gépiparban, stb.

Product 1 - Image 1

400 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag nagyobb menetemelkedésű spirálból készül, kör keresztmetszetű huzalok felhasználásával. A váltakozva bal és jobb oldalra tekert spirálokat keresztirányú, hullámos huzalok kötik egymáshoz. A keresztirányú huzalok végei hegesztéssel, vagy hurokkal zártak. A zárás módja rendszerint a keresztirányú huzalok átmérője szerint kerül megválasztásra, amely a gyengébb huzalok esetében a hurok, erősebb huzaloknál pedig a hegesztés. A hullámos, keresztirányú, huzalok lehetővé teszik, hogy a szalag a megfeszítése után megtartja eredeti struktúráját, mivel a hullámos keresztirányú huzalok megakadályozzák a spirálok elmozdulását.

FELHASZNÁLÁS

Hűtőszalagok az üveg- és kerámiaiparban, szállítószalagok az édességiparban, vegyiparban, mosószalag az italok palackozásánál és a konzerviparban, szárítószalag a faiparban, szállítószalag csomagoló berendezéseknél fóliába történő csomagoláshoz, stb.

Product 1 - Image 1

402 TÍPUS

JELLÉMZÉS

A szállítószalag nagyobb menetemelkedésű spirálból készül, kör keresztmetszetű huzalok felhasználásával. A váltakozva, bal és jobb oldalra tekert spirálok azonban két drótból készülnek, a szalag szövet maximális sűrűségének az elérése céljából, és a spirálok keresztirányú hullámos huzalokkal vannak összekötve. A keresztirányú huzalok végei hegesztéssel zártak. Ez a szállítószalag nagyon sűrű szövésű és jól tartja a hőt. Ezen kívül a dupla huzallal készült spirálok megakadályozzák a spirálhuzalok elmozdulását és növelik a szállítószalag húzószilárdságát.

FELHASZNÁLÁS

Szállítószalagok edző- és izzító kemencékhez, kemény forrasztáshoz.

Product 1 - Image 1

430, 440 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag nagyobb menetemelkedésű spirálból készül. Ez a szalag a legnagyobb  sűrűség elérése érdekében úgy készül, hogy egy léptékben több keresztirányú huzal kerül alkalmazásra (3 vagy 4). Ezen keresztirányú huzalok végei hegesztéssel vannak lezárva. A spirál készítésére felhasznált huzal ebben az esetben kör keresztmetszetű. Ez a szállítószalag nagyon sűrű szövésű és jól tartja a hőt.

FELHASZNÁLÁS

Hűtő- és termékkihordó szalag az üvegiparban, szállítószalag edző- és megeresztő kemencékhez, szállítószalag az élelmiszer-, elektronikai- és gépiparban, stb.

Product 1 - Image 1

500, 502 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag egy irányban (bal vagy jobb irányban) tekert huzalból készült spirálból kerül kialakításra. A spirálok keresztirányú, hegesztéssel zárt huzalokból kerülnek összekötésre.

FELHASZNÁLÁS

Szállítószalagok edző- és megeresztő kemencékhez, és 1150°C alatti megmunkálásoknál.


Product 1 - Image 1

550 TÍPUS

JELLEMZÉS

Ez a szalagtípus a legegyszerűbb kialakítású, fémből készült, fonott szállítószalag. A szalag egy irányban (bal vagy jobb irányban) tekert huzalból készült spirálból kerül kialakításra, amelyek ezen kívül egymásba is fonódnak. A szalagszél zárása hegesztéssel vagy lehajtással készül.

FELHASZNÁLÁS

Mosó szállítószalag italok palackozásánál és a konzerviparban, szállítószalag címkék kijuttatásához, szállítószalag az áruk fóliába történő csomagolásánál - rendszerint azonban egy más, erősebb szalagot is szükséges alátétként használni. fémháló akadály felemelhető munkaszintekre történő belépésnél, szűrők közötti betét kialakítása, stb.

Product 1 - Image 1

Z-Belt 550 típusú szállítószalag

Spesális szállítószalag apró, édes és sós kekszek és krékerek sütéséhez.

JELLEMZÉS

A szalag végső kivitelezése nagyon hasonlít az 550 típusú szállítószalagokhoz, viszont a Z-Belt szállítószalag, a drótspirálok öszepréselésének köszönhetően, jóval szilárdabb és merevebb. A szalag spirálisan tekercselt drótokból készül, amelyeket összefonnak és összenyomnak. A széleket hegesztéssel fixálják.A szállítószalag a Rolled Baking Oven Belt megnevezés alatt is ismert.További jellemzői: viszonylag könnyű, nagy szabad terület, alkalmas az automata CLEANBELT tisztítóberendezés beszerelésére, folyamatos haladás.

FELHASZNÁLÁS

A sütési folyamatban, édes és sós kekszek sütésénél.

600 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szállítószalag keresztirányú huzalokból készül, amelyek a szállítószalag mozgásirányában át vannak szőve vékony acél sodronyhuzalokkal. A keresztirányú huzalok egyenesek, vagy tört vonalúak lehetnek. A szalagszéleken a huzalok le vannak hajtva vagy egymáshoz vannak hegesztve

FELHASZNÁLÁS

Mosó és szárító szalagok az élelmiszeriparban, főként gyümölcs- és zöldségszárítás céljára, víztelenítő szalag a cukoriparban, szállítószalag a vegyiparban és a kerámiaiparban, stb.

Product 1 - Image 1

700 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szalag hajlított és egymásba szőtt huzalokból készül. A huzalok vízszintes és függőleges irányban is meghajlítottak, tehát jól hajlíthatók a kis átmeneti élek is, de csak egy irányban. A nem megfelelő irányban felhelyezett szalag tartósan deformálódhat és a szalag megsérülhet. A szalg szélein a drótok hurokkal zártak. A szalagok szállításának a részét képezik az összekötő csövek is, és vevői kérésre meghajtó kerekeket is szállítunk.


FELHASZNÁLÁS

Sütő- és szárító szalag az élelmiszeriparban, főleg pékipari- és cukrászati termékek gyártása és a csokoládégyártás terén, szállítószalag a vegyiparban és gépiparban, szállítószalag csomagoló berendezéseknél fóliába történő csomagoláshoz, stb.

Product 1 - Image 1 Product 1 - Image 1

750 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szalag egyenes huzalokból készül, amelyek egymásba fonódnak. A szalag szélén a drótok hurokkal zártak.

FELHASZNÁLÁS

Hűtőszalag pékipari- és cukrászati termékek gyártásánál, szállítószalag a vegyiparban és gépiparban, szállítószalag csomagoló berendezéseknél fóliába történő csomagoláshoz, stb..

MŰSZAKI ADATOK

Huzalok elosztása: 15,20 - 61,10 mm.

Pálcák átmérője: 4,00 - 8,00 mm.

Szemméret: 200,00 - 600,00 mm.

Standard anyagminőségek: fényes acél, rozsdamentes acél.

Munkahőmérséklet: 350 °C-ig.

A szalagszélek zárása: hurokkal (S).

Product 1 - Image 1 Product 1 - Image 1

800 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szalag keresztirányú huzalokból készül, amelyre a kívánt sűrűségben rövid, hosszirányú huzalok kerülnek, és amelyeknek a zárása mindkét oldalon hurokkal történik. A szalag sűrűségét az egyes hosszanti huzalok közötti távolság határozza meg. A drótok távolságának a kijelölése, és egyúttal a szalag megerősítése úgy történik, hogy a hosszanti huzalokra további keresztirányú huzalok kerülnek ráhegesztésre. A szalag megerősítése céljából a szalag széleire és a belsejébe laposacélból készült lamellák kerülnek elhelyezésre. A keresztirányú huzalok zárása menet és anyacsavarok segítségével történik, vagy hegesztéssel. Vevői kérésre a szalag a meghajtó kerekekkel együtt szállítható..

FELHASZNÁLÁS

Sütő- és szárító szalag az élelmiszeriparban, főleg pékipari- és cukrászati termékek gyártása és a csokoládégyártás terén, szállító- és mosószalag a vegyiparban és gépiparban, hűtőszalag gumi- és műanyag termékek gyártásához, szállítószalag csomagoló berendezéseknél fóliába történő csomagoláshoz, stb

Product 1 - Image 1

900 TÍPUS

JELLEMZÉS

A szalag keresztirányú huzalokból készül, amelyekre különféle, laposacélból készített, hajlított profilok kerülnek ráhelyezésre, így ezek határozzák meg a szalag nyílásméreteit is. A keresztirányú huzalok végei hegesztéssel zártak. Vevői kérésre a szalag a meghajtó kerekekkel együtt szállítható.

FELHASZNÁLÁS

Sütőszalag az élelmiszeriparban, szállító- és mosószalag a vegyiparban és gépiparban, hűtőszalag gumi- és műanyag termékek gyártásához, szállítószalag csomagoló berendezéseknél fóliába történő csomagoláshoz, stb.


Product 1 - Image 1

1000 TÍPUS

JELLEMZÉS

Ez a szalag oly módon készül, hogy egy speciális vezető elem segítségével kanyarulatok is kialakíthatók a szalag pályáján. Ez a szabadon elhelyezett, keresztirányú huzal segítségével érhető el, amely ily módon különböző nagyságú távokat alakíthat ki. Minden keresztirányú huzal végére speciális szemek vannak elhelyezve és ráhegesztve a fogaskerekek számára. A keresztirányú huzalok közé szükség esetén spirálhuzalok is elhelyezhetők. Vevői kérésre a szalag a meghajtó kerekekkel együtt szállítható..

FELHASZNÁLÁS

Spirálszalag fagyasztó- és hűtőalagutaknál,  szállítószalag cukrászati termékek gyártása és csokoládégyártás terén, hőtőszalag pékségekben, szállítószalag a vegyiparban, teherhordó szalag speciális szárítókban, szállító- és kirakodószalag speciális kirakodótornyokban a hajókikötőkben és a repülőtereken, stb.

Product 1 - Image 1

Tanácsadás és konzultáció


Hogy válasszuk ki a megfelelő terméket?

Ha szüksége van segítségre, bátran lépjen velünk kapcsolatba.

Válaszolunk kérdéseire és segítséget nyújtunk a megfelelő termék kiválasztásánál, ill. projektek realizálásában.

 • Technikai információk és dokumentumok bebiztosítása
 • Tanácsadás az anyagok megfelelő kiválasztásánál és használatánál
 • Technikai ajánlások és megoldások
 • Konzultáció termékeink alkalmazásáról és alkalmasságáról

Informálódjon szakembereinknél

 - vomet.sk

Ing. Róbert Mészáros

Kereskedelmi menedzser - Magyarország

(036) 203 701 894

+421 915 575 727

meszaros@vomet.sk
 - vomet.sk

Katarína Predná

Kereskedelmi aszisztens, logisztika – Magyarország

Tevékenyég: SK és Magyarország

+421 (033) 590 37 13

predna@vomet.sk

Weboldalunkon „cookie“-kat(továbbiakban „süti“) alkalmazunk.

Oldalainkon törekszünk a felhasználóbarát működésre, ezért sütiket használunk. Az *Elfogadom* gombra kattintva Ön engedélyezi valamennyi süti használatát. Ha módosítani szeretné a beállításokat és szeretné letiltani a teljesítmény, funkcionális vagy célzó és hirdetési sütiket, akkor kattintson a Cookie beállítások gombra. A beállításokat később is bármikor megváltoztathatja. Bővebb információért az adatkezelésről olvassa el tájékoztatónkat.