Szűrőtextilek

Jellemzés

Egyszerű- vagy vászonszövés

A szövetszálak olyan közel esnek egymáshoz, hogy szinte zéró nyílásméretek kerülnek kialakításra. A láncfonalak általában vastagabbak, mint a felvetőszálak. Ezeknek a szitáknak jó az átfolyóképessége az egyforma hézagok miatt és egyszerű a tisztításuk.

Köpperezett szűrőbetétek (fénygátló)

A huzalok szorosan egymás mellett helyezkednek el a köpperezett szövetben. Egy felvetőfonal mindig felül van, egy pedig a láncfonal alatt. A sodronyok száma a duplája az egyszerű szövéshez képest (ld. ábra).

Védőburkolattal ellátott szűrőtextilek, illetve hátsó szegélyek

A szövött szegélyektől eltérően jónéhány sodrony benne van a láncfonal rendszerében. Ezért a felvetőszálak jóval vastagabbak, mint a láncfonalak. Ez a különleges konstrukció nagyfokú szilárdságot eredményez és jó átfolyóképességet biztosít.

Nyitott szűrőtextilek

Ez a szűrőanyag a filter szegélyekhez hasonló módon készül. A felvetőszálakat nem helyezik egymáshoz túl sűrűn, ami által megnövekszik az átfolyás mennyisége. A hátránya a nyílások kevésbé szabályos ismétlődése. A nyitott szűrőtextilek az alábbi formában készülnek:

  • egyszerű szövéssel
  • köpperezéssel

Védőburkolattal ellátott köpperezett szűrőtextilek

Olyan műszaki textúrák, amelyeknél a köpperezett szövet és a sodronyok elhelyezkedésének a kombinációja nagyfokú szilárdságot és tartósságot kölcsönöz a filtereknek, biztosítva azok különösen igénybevett környezetben való használatát.