Talajvizsgáló berendezések

Adatgyűjtésre és adategyesítésre tervezett laboratórium

A talajok mechanikai tulajdonságainak a meghatározására irányuló tesztek laboratóriumi keretek közötti végrehajtása hosszadalmas művelet, amely különböző időközökben végzendő számos mérést igényel. A műszaki személyzet munkaterhelése csökkentésének az érdekében javasolt eljárás az adatok automatikus módon történő begyűjtése. Ezáltal elkerülhetjük a hibákat és egyúttal lehetővé válik az éjszakai, hétvégi vagy ünnepek ideje alatti tesztelés. Ezeket a követelményeket figyelembe véve olyan specifikus számítógépes hardvereket és szoftvereket kínálunk, amelyek minden készülék esetében lehetővé teszik az önálló adatgyűjtést, éspedig oly módon, hogy egy közös, GEOTRONIC berendezéshez hálózatba köthetők.

TS 663/020 jelzésű szilárd tengelyes távolságmérő

A berendezés a következő szabványoknak megfelelő: ASTM D 2435, ASTM D 4546, BS 1377, UNI CEN ISO/TS 17892-5

A kar terhelése 160 kg, ami a minta 1,8 tonnás terhelésének felel meg. A pálcás kar beállítása a terhelő hídon elhelyezett, menettel ellátott csapszeg segítségével történik.

Az anyag konszolidációja 20-tól 100cm2-ig terjed. A berendezés rozsdamentes acélból vagy sárgarézből készül, ugyanúgy, mint az áteresztési teszt céljára használatos porózus lemez.

Mérleg kalibráló szettek

Ezek a kalibráló szettek olyan paraméterekkel rendelkeznek, amelyek  a mintákra ható, következő értékű erőknek felelnek meg:
0,125 - 0,25 - 0,5 - 1 - 2 - 4 - 8 - 16 - a 32 kgf/sq.cm2.

T 665/N jelzésű, csúszás közvetlenül történő mérésére szolgáló elektronikus berendezés

A berendezés a következő szabványoknak megfelelő: ASTM D 3080, BS 1377:7, UNI CEN ISO/TS 17892-10

Robusztus szerkezetű, csendes, megbízható, széles spktrumú berendezés a talajvizsgálatok laboratóriumi keretek között történő elvégzéséhez. A készülék modern elektronikus üzemi felszerelésekkel van ellátva, amely pontos redukciós egységgel és csökkentett toleranciával rendelkező csigával ellátott léptető motort is tartalmaz. Ezek a berendezések lineáris mikrometrikus mozgások elérése céljából kerültek kialakításra, állandó hőmérséklet mellett, és amelyek függetlenek a kifejtett visszafutási erőtől. A folyamatos gyors járás az elektronikus vezérlő rendszernek köszönhetően bármely irányban módosítható 0,00001 mm/perctől 12 mm/percig terjedő intervallumban.
A berendezés rozsdamentes acélból készült, krómozott felülettel.

Csúszó boxok

A csúszó boxok fényezett sárgarézből készülnek. 4-féle standard változatban szállíthatók, 60 x 60 mm-es és 100 x 100 mm-es oldalméretekkel, illetve 63,5 mm-es és 67,7 mm-es átmérővel rendelkeznek. A szállítás kiegészítőkkel együtt történik.

Kalibráló mérlegek

Kétféle kalibráló mérleg szettet szállítunk a nyomás megállapításához, amelyek 0,250 0,500 1,2,3,4. és 8 kgf/cm2-el növelhetők.

T 800-as jelzésű elektronikus berendezés a nyírás közvetlenül történő méréséhez, gyűrű alakú mintákon mérve

Ez a berendezés egy új, innovatív termék, amely eltérően az olyan hagyományos készülékektől, amelyben a nyíró feszültség két próbakörben ható kar hatásának a mérésével vagy terhelő elemek mérésével kerül megállapításra.
Ennél a berendezésnél tenzometrikus mérés kerül alkalmazásra, a forgató nyomaték mérésénél, amely közvetlenül a forgó tengelyhez kapcsolódik.

Ez a megoldás sokkal nagyobb pontosság elérését teszi lehetővé és a minta is könnyebben elhelyezhető.
A függőlegesen elhelyezett terhelő berendezés sűrített levegő segítségével működik. A szelep pontos és egyenletes adagolást biztosít. A berendezés nyomásos vagy tenzometrikus átalakítóval együtt is szállítható.

Három tengelyes tesztelő berendezés

A berendezés a következő szabványoknak megfelelő: BS 1377:7, BS 1377:8, ASTM D 2850, ASTM D 4767, UNI CEN ISO/TS 17892-8, UNI CEN ISO/TS 17892-9

A terhelési keretek 50 vagy 100 kN-os terhelésre lettek tervezve. Az 50 kN-os modell 3 részes változatban szállítható, amely 3 minta szimultán történő tesztelését teszi lehetővé. A 3 tengelyes rész PEPEX anyagból és rozsdamentes acélból készül, emellett a tesztelés max. 1700 kPa-os nyomáson folyik. 3 modell szállítását biztosítjuk, 2''-os, 3''-os és 4''-os mintákhoz. Az állandó nyomás forrása a levegő/víz, amely átalakítóval van ellátva 0 és 100 kPa közötti nagyságú, szabályozott nyomás szállítására. Nyomásfokozó használatával a nyomás értéke megduplázható. A nyomás elektromos kompresszor segítségével kerül továbbításra. A térfogat 100 CC-s kapacitású kettős kamra segítségével kerül lemérésre, a hidraulikus berendezésben történt térfogat-változás útján. Ezeket a készülékeket manométerrel, vagy leszerelhető elektromos átalakítóval kell kiegészíteni. A pórusokban lévő nyomás átalakítók a légtelenítő berendezéssel együtt használatosak.