Cement, habarcs

C 025/C 250 kN/15 kN jelzésű számítógépes tesztelő berendezés, visszacsatolással

Az általunk szállított tesztelő berendezések új dizájnnal rendelkeznek és biztosítják a terhelés pontosságát és irányítását. A konstans terhelés oly módon kerül biztosításra, hogy a motor visszacsatolása meggátolja a hidraulika folyadék túlhevülését a hidraulika berendezésben, vagy az azzal összefüggésben lévő egyéb következmények kialakulását és a berendezés erre történő reakcióját. A tesztelés ideje alatt a monitoron a fontos adatok valós időben feljegyzésre kerülnek. A struktúrában egy tesztelő rész van, két különböző kapacitású terhelési cellával: a készülék 15 kN-os terhelésig az alacsonyabb skálájú adatokat olvassa be, majd ezt követően automatikusan dinamométerre vált át, 250 kN-os terhelésig, és emellett a mechanikus ellenőrző berendezés megakadályozza a kaliberek deformálódását. A fő program a Microsoft ACCES felhasználásával került megtervezésre. A standard szoftver magába foglalja a kompresszió és a hajlékonyság tesztelésére szolgáló berendezéseket. A berendezés a rámpa pozitív, negatív vagy nulla értékű terhelését is nyújtja, az adatokkal és a felhasználó által megadott idővel együtt. A modulus elaszticitása is kiszámolható. Releváns szoftver megvásárlásával biztosítható a deformációk monitorozása.

Vicat-féle automata cement tesztelő készülék

ASTM C 187 ASTM C 191-1 AASHTO T 129 AASHTO T 131 EN 196-3

A készülékkel automatikus tesztelés is végezhető. A készülék a Descartes típusú robot elvén működik és olyan léptető motorral van ellátva, amely lehetővé teszi a tű három tengely mentén történő olyan mozgását, hogy az a tesztelt felületen bárhová elhelyezhető legyen. A penetráció tizedmilliméterekben mérhető, ami lehetővé teszi az olyan végidő beállítását, amely a tű kezdeti beállításának az idejét használja fel, és ezzel elejét vehetjük a tű tesztelés közbeni cseréjének. A tűt minden teszt elvégzése után át kell helyezni a kefékkel való megtisztítás helyére, ahol a folyamat következő részéig marad. A berendezéshez egy speciális konténer csatlakoztatható, amely a minta termosztatikus fürdőjének céljára szolgál, és amely képes a víz hőmérsékletét 20°C-on(± 1°C) tartani. A kijelző az adatok betáplálásánál vezeti a felhasználót és megjelenteti a penetrációs diagramot és a teszteredményeket. A hőnyomtató lehetővé teszi a végjelentés kinyomtatását, a hozzátartozó függvényekkel együtt. A nyomtatási fájlban kigenerált adatok szintén elküldésre kerülnek az RS 232-es soros portra, annak érdekében, hogy számítógépre letölthető legyen. A készülék segítségével 30 különböző teszt-konfiguráció is elmenthető, akár 50 teljes teszt esetében.

A cement térfogat-állandósága

EN 196-3

A La Chatelier öntőformák krómozott sárgarézből készülnek. A 12 öntőformához tartozó vizeskád rozsdamentes acélból készül és leszerelhető tartókkal van ellátva. A berendezésekhez az öntőformák kalibráló szettje is beszerezhető.

Konzisztencia

EN 413-2 EN 459-2 EN 1015-7 ASTM C 230 BS 4551

A berendezés két változatban - az EN és az ASTM szabványoknak megfelelően - készül. Minkét modell egyaránt beszerezhető automata vagy manuális változatban.

Levegő mennyisége

EN 413-2 EN 459-2 EN 1015-7

A berendezés alumínium öntvényből készül, az egy literes konténer rögzítése két rögzítőkapocs segítségével történik.
A berendezés két szeleppel ellátott, az egyik a víz bekötésére, a másik pedig szellőzésre szolgál. A készülék integrált kézi pumpával ellátott.
A beépített manométer 0-tól 50 %-os értékig kalibrált.

5 literes betonkeverő

EN 196 EN413-2 EN459-2

A keverő cement kötőanyagú betonok készítésére szolgál, releváns specifikációk szerint. A készülék rozsdamentes acélból készül.
A bolygós hajtómű sebessége : 62 és 125 fordulat/perc (az óramutató járásával megegyező irányban forog). A keverő sebessége: 140 és 285 fordulat/perc (az óramutató járásával ellentétes irányban forog). A keverőedény 5 literes és gyorsrögzítő kapcsokkal van ellátva, amelyek biztosítják a keverőhöz történő gyors csatlakoztatást, illetve lekötést. A keverő fényezett rozsdamentes acélból készült és a CE előírásoknak megfelelően kettős védelemmel rendelkezik - az egyik védelem a merülő részen, míg a másik a biztonsági képernyőn van elhelyezve. A kínálatunkban egy standard modell és egy automatikus homokadagolóval és kézi kezelésű adalékanyag szállítóval és víz adagolóval ellátott modell szerepel. A keverési ciklus elektronikus úton programozható.

Döngölőasztal

AFNOR P 15 AFNOR P 412 EN 196/1

A berendezés két részből áll: fix és rezgő részből. A döngölőasztal rozsdamentes acélból készül és a minta gyors rögzítését lehetővé tevő zárral van ellátva.
A készülékhez biztonsági fedél tartozik. A vezérlőpanelen található a tápkapcsoló, a jelző neonfény, a kezelőgombok, három digitális szelektor a rázás ciklus számának a beállítására, amelyek befejeződése után a gép automatikusan leáll.

Kötést és szilárdulást gyorsító ládák

EN 196 ASTM C 31 ASTM C 191 ASTM C 192 EN 1015-12

Kínálatunkban 2 modell szerepel: az első modell vízszintes elrendezésű, és a hőmérséklet +10°C és + 40° C közötti, míg a nedvességtartalom 80 és 100 % közötti értékre állítható be. A másik modell függőeleges elrendezésű, szekrényes típus, és benne a  hőmérséklet +15°C és + 30°C közötti, míg a nedvességtartalom 65 és 100 % közötti értékre állítható. Mindkét modell rozsdamentes acélból készült és hűtőegységgel vannak ellátva.