Beton

Kompressziós berendezések

A berendezés a következő szabványoknak megfelelő: ASTM C 39, BS 1610, DIN 51220, EN 12390-4, UNI 6686, UNE 83304,
NF P 18-411

Kínálatunkban kézi, félautomata és számítógép vezérelt kompressziós berendezések szerepelnek, melyeknek a nyomóereje 1500 kN-tól 5000 kN-ig terjed. Minden készülékünk hidraulikus berendezés, a nyomóerőt hidraulikus döngölő fejti ki (50 mm-es ejtőmagasság).
Két típusú terhelőkeret kerül gyártásra, az egyik típus a standard kivitelű készülékek számára készül, míg a másik, négy hengeres, nagyobb minőségi osztályú, rozsdamentes acélból készül, az EUR szériák számára.

Multiteszter

A multiteszter berendezések modelljei 700 bar nyomáson alapulnak, a Tecnotest tervei alapján készültek.
Az egykeretes berendezés két, különböző kapacitású részből tevődik össze, amelyek egymásba helyezve működnek.
Ez a megoldás pontos tesztelési eredmények elérését teszi lehetővé még a kis erőhatást igénylő mintáknál is.

SC - A csendes és hideg erő

Büszkén mutatjuk be az innovatív vezérlő konzol segítségével irányított skálás kompressziós betontesztelő berendezést.
Az SC logó személyessé teszi az új technológiát, amely a következő célok elérése végett került megtervezésre: 700 bar-os olajnyomás kialakítása, a hidraulika folyadék túlhevülésének a megakadályozása, pontos mérési eredmények és ellenőrzések elérése, az energiaigény csökkenése.  Az SC technológia egyaránt alkalmazható az automatikus vagy a számítógép-vezérelt konzolokon.
Az automata vezérlésű KE 70-es konzol könnyen használható az általunk szállított keretekkel.

Kombinációk

A készülék egyes részei felhasználhatók a hidraulikus vezérlésű egységgel kombinálva. A hidraulikus vezérlő konzol mindkét verziója - tehát a standard, automatikus és az SC automatikus verzió - használható az egymástól eltérő üzemi nyomással és kapacitással rendelkező készülékek kombinálásánál, pontos mérési eredmények elérése mellett. A kompressziós készülékek kombinálhatók a hajlékonyság tesztelésénél, az erőnek a talajburkoló elemeken történő közvetlen szétosztására, a szegélykövek vagy beton idomok tesztelésére használt elemekkel.

Speciális készülékek

Ezek a készülékek a vevői igényeknek megfelelően kialakított standardok, vagy standardhoz közelítő technológiák használatánál kerülnek alkalmazásra. A specifikációk lehetővé teszik a függőleges tartomány növelését. Alacsonyabb nyomás, a hidraulikus karba beépített cellák elektromos terhelése, nyomásos készülék a terhelési cellák kalibrálásához.

4000 kN-os munkaállomás

Speciálisan a nagy laboratóriumok igényeinek a teljesítésére készült, nagyszámú, standard minták feldolgozására, az elvárt optimális hatékonyság elérése mellett. A munkahely csúcsminőségű és precíziós elektronikus és mechanikus komponensekkel és a világon gyártott legtökéletesebb nyomás-tesztelő berendezéssel van ellátva.  A tesztelés ideje maximális mértékben a minta összenyomásának és a törés bekövetkeztének az idejére csökken. A berendezés nem csupán a minta nyomás-tesztjét végzi, hanem azt a részecskék elektronikus terhelése révén le is méri. A minta ezen kívül lézersugár és optikai hálózat segítségével is megmérésre kerül. A minta két tesztelő lap közé kerül behelyezésre, és a törés után a lapok megtisztításra kerülnek, és a széttört minta darabjai a gyűjtőcsatornán keresztül gyűjtőtálcára kerülnek összegyűjtésre. A gép minden egyes műveletet automatikusan végez.

Beton csövek terhelési tesztje

A terhelési tesztekhez komponenseket szállítunk, valamint konzolokat az olyan keretek teszteléséhez, amelyeket az ügyfél saját maga tervezett meg és készített el. Ezáltal kiküszöbölhetők a nagyméretű elemek szállításával és telepítésével összefüggő magas költségek. A teszthez 700 kN-tól 1000 kN-ig terjedő kapacitású hidraulikus rendszer áll rendelkezésre.
A berendezés általunk tervezett acél szerkezet, amely 450 mm-től 1500 mm-ig terjedő átmérőjű és max. 2500 mm hosszúságú csövek tesztelésére készült.

NDT (nem destruktív ellenőrzési mód)

A betonok állapota és szerkezete nem destruktív módon történő ellenőrzéséhez a termékek széles választékát kínáljuk. Ezek között találhatók többek között olyan berendezések is, amelyek azon betonok minőségének és integritásának az ellenőrzésére szolgálnak, amelyek a légköri hatások, a légszennyezés és különböző vegyi anyagok (pl. a fagy hatása ellen alkalmazott anyagok) hatására változnak.