Fotooptikai elemzés

 

HAVER- CPA

A HAVER - CPA készülék segítségével az anyagoknál szemcseméret- és alaki elemzést végezhetünk. Az üvegszálas technológián alapuló készülék elvégzi a száraz és a nem aglomerált szemcsés anyagok mérését a 40 µm-től 400 mm-ig terjedő mérési tartományban. A készülék működési elve hasonló, mint a telefax esetében, ugyanis folyamatosan szkenneli az anyagfolyamatot.

Az egyéb mérési módszerekkel összehasonlítva lényegesen nagyobb mérési terjedelmet ér el, és a lemért anyagok áthaladási sebessége is jóval nagyobb. A digitális CDD soros kamera másodpercenként 20 millió pixel, és 4.000 anyagszemcse feldolgozására is alkalmas, akár 12 µm-es /pixeles/ felbontásban is.

A HAVER -CPA elemzés adatokat nyújt a szemcsék alakjáról, a részecskék számáról, a szemcsék kerületének a méretéről és felületének a nagyságáról, a szemcsék különböző méretosztályairól, valamint egyéb paraméterekről is. A szemcseméret elemzés  a szemcseméret eloszlást a szitán áthulló és szitán fennmaradó mennyiségeket és a sűrűséget függvénygörbe segítségével ábrázolja.

Az eredmények táblázat vagy függvénygörbe segítségével jeleníthetők meg. S műszerek - 40°C-os környezeti hőmérsékletig működtethetők, pl. az élelmiszeriparban. Az on-line készülékek minden iparágban használhatók, a termelés folyamatos optimalizálását szolgálják. Minden általánosan használt felület be van rajta állítva.